Z vsakim soncem pride dež :)

Z vsakim soncem pride dež :)

Ali ste vedeli, da so dežnike sprva uporabljali za zaščito pred močnim soncem in ne pred dežjem? Zgodbe pravijo, da so jih začeli izdelovati na Kitajskem. Kmalu za tem se je raba dežnikov postopoma razširila na ostale kontinente. Sprva so bili enostavni in se niso dali zapreti tako kot danes. Okvirji in držala so bili izdelani iz bambusa, ponjava pa iz Sa papirja, za lesne dele na vrhu in konicah pa so uporabljali borov les.

Izdelali so že razgradljive dežnike, kakršne najdete tudi v naši ponudbi, in tudi takšne, ki so skriti v eni podolgovati palici. Prav tako so izumili dežnik, ki se zapira navzgor in vam omogoča lahek vstop v vaš avtomobil. Tak dežnik se zapira navzgor in še enkrat več poskrbi, da niste mokri. 

Dandanes je na voljo veliko izbire, saj se dežniki med sabo razlikujejo po barvah, velikosti, materialih… Če bomo izbrali pravega, bomo zagotovo opaženi in deležni marsikaterih radovednih ali občudujočih pogledov. Tako kot izbiramo torbice in čevlje, bi morali izbrati tudi dežnik, ki je lahko odličen modni dodatek.

Vendarle pa zanimiva oblika in barvna usklajenost ne smeta primarno vplivati na vašo določitev ob nakupu, saj je fino, da dežnik kljub vsemu vsak malo služi svoji primarni funkciji. Le kako bi bilo videti, da bi kljub lepemu dežniku domov prišli popolnoma premočeni do kosti?

Nazaj na seznam
Vpišite vaš e-naslov.

Naložbo Voucher za digitalni marketing za izdelavo spletne strani sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sklada za regionalni razvoj.